ПЕРЕКЛАД ТРЬОХ ТВОРІВ ЗА МОТИВОМ ПЕРСИКОВОГО ДЖЕРЕЛА (ВІСНИК КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА. СХІДНІ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ, 2025)
Пропонується переклад із китайської українською трьох творів китайської літератури, об’єднаних мотивом Персикового джерела: «Повість про джерело серед персиків у цвіту» Тао Юаньміна (~365 – 427), поезія «Похід до Персикового джерела» Вана Вея (693/694/701 – 761) й уривок із драми «Таємне кохання на Персиковому джерелі» тайванського режисера й драматурга Лая Шенчваня (1954 –).Твір Тао Юаньміна вже перекладався українською й був надрукований 2010 року в Хрестоматії китайської літератури (ІІІ – VI ст.), упорядником якої виступила Я. В. Шекера. Твори Вана Вея та Лая Шенчваня перекладаються українською вперше.
Keywords: Ван Вей, драма, Лай Шенчвань, мотив, Персикове джерело, повість, поезія, Тао Юаньмін